Informacja prasowaWarszawa, 3 października 2019 r.oPoranki dla wielu z nas oznaczają zrywanie się z łóżka w ostatniej chwili i wybieganie z mieszkania bez śniadania, aby tylko zdążyć na czas do pracy. Wydaje się, że o te
Informacja prasowaKabinówka, plecak, walizka, a może torba? W co spakować się na majówkowy wyjazd?Tak jak środa to mała sobota, tak majówka to małe wakacje. A jak wakacje to trzeba gdzieś jechać. Paszporty sprawdzone, bile
Jak podaje GUS liczba produkowanych przez nas śmieci stale wzrasta – w 2017 roku statystyczny Kowalski wygenerował 311 kg odpadów, podczas gdy rok później średnia wynosiła już 325 kg. Dlatego tak ważna jest segregacja w gosp
Lśniący dom na wiosnę w pięciu krokachWiosna to czas, kiedy przyroda budzi się do życia, a my odnajdujemy w sobie dodatkowe pokłady energii. Warto je wykorzystać podczas wiosennego sprzątania domu. Ale jak zrobić to szybko i
Informacja prasowaWarszawa, 24 września 2019 r.Gdy w pierwsze dni września uczniowie wracali do szkół, niektórzy studenci dopiero wybierali się na swoje wakacje. Jednak i na nich przyszła pora – za pasem październik, a wraz
Pod znakiem personalizacji przestrzeni – Radaway na targach CERSAIE 2017 To był prawdziwy raj dla architektów, projektantów i wszystkich miłośników designu. Obywające się w dniach 25-29 września Międzynarodowe Targi Cerami
Informacja prasowaWrocław, 4 marca 2019 r.Przez kobiety dla kobiet. Wystawa #lessismore w Zamku Topacz#lessismore. Naturalnie piękne kobiety to coś więcej niż wystawa fotografii. To sposób na ukazanie siły bohaterek – pewny
Informacja prasowaWarszawa, 9 sierpnia 2018 r.Ulubione warzywa i owoce Polaków? Pomidory i jabłka na czeleW naszej diecie powinno znaleźć się codziennie przynajmniej pięć porcji warzyw i owoców. Tymczasem niemal 1/3 Polaków
Warszawa, 19 listopada 2019 r.Tikkurila przeszkoli studentów ASP w Krakowie i WarszawiePonad 60 studentów weźmie udział w warsztatach „Farby w architekturze” prowadzonych przez ekspertów Tikkurila na Wydziałach Architektury
Informacja prasowaWarszawa, 17.07.2018r.Raporty Unii Europejskiej dotyczące strat żywności wskazują, że wynoszą one ponad 173 kg rocznie w przeliczeniu na mieszkańca. Za część z nich odpowiedzialna jest branża transportowa