Pikantnie i rozgrzewająco – ostre menu idealne na jesieńCoraz niższe temperatury na dworze skłaniają przede wszystkim do zmiany garderoby. Tymczasem równie skutecznie, co strój „na cebulkę”, rozgrzeją nas składniki, kt
Informacja prasowaKraków 25 listopada 2019 r.Wieczór lokalnych wrażeń w Mercure Kraków Stare MiastoLocal Days by Mercure częścią programu marki Discover LocalJuż 28 listopada gościnne wnętrza hotelu Mercure Kraków Stare
Informacja prasowaKraków, 3 grudnia 2019r.Prosta metoda na ograniczenie smoguZ czystym powietrzem i pełnym portfelemMiędzynarodowa konferencja naukowa „Jakość powietrza a efektywność energetycznaJPEE 2019” potwierdziła
Informacja prasowaKabinówka, plecak, walizka, a może torba? W co spakować się na majówkowy wyjazd?Tak jak środa to mała sobota, tak majówka to małe wakacje. A jak wakacje to trzeba gdzieś jechać. Paszporty sprawdzone, bile
Warszawa, 10 grudnia 2020 r.Informacja prasowaKosztowne gafy turystów wobec dziedzictwa. W czasie zwiedzania uważajcie na zabytkiZabieranie na pamiątkę historycznych przedmiotów, zostawianie śladów dla potomności, czy niewł
Sen nocy letniej. Jak nie dać się upałom?Lato w pełni, dni są coraz bardziej upalne, a wysokie temperatury utrzymują się również w nocy. Sypia się wtedy o wiele gorzej. Na szczęście są sposoby na to, by nie pocić się na
WARSZAWA, 11.12.2019 r.Czy kolor ma znaczenie? Co kryje się w barwach warzyw i owocówOkrągłe, podłużne, miękkie, twarde, chropowate, gładkie, a przede wszystkim – kolorowe. Owoce i warzywa są niezwykle różnorodne nie tyl
813 milionów prób cyberataków w pół rokuKraków, 7 marca 2019 r. – Według danych firmy F-Secure liczba podjętych prób cyberataków w 2018 roku wzrosła o 32% w stosunku do roku poprzedniego. Ankieta przeprowadzona wśród o
Informacja prasowaPrzasnysz, 08.10.2019 r.Sprawdzone sposoby na rowerowe usterkiNawet najlepszy rower może ulec awarii. Wiele usterek możemy usunąć samodzielnie, jeszcze po drodze. Są jednak i takie, które wymagają wizyty w s
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Pierwsza atestacja żywności organizowana w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyła się w kwietniu 2011 roku. Od tego czasu, członkowie Loży E